Aanbouw isoleren

Ik kreeg de vraag om een keer langs te komen voor een klusje. Dit bleek uiteindelijk om een mooie klus te gaan waarbij de aanbouw, het dak van de woning en het enkelglas vervangen moest worden door HR++ glas. Dit alles is een maatregel van de bewoner om zijn energiekosten te drukken.

Hij vroeg subsidie aan voor de werkzaamheden en een energielening die een rente heeft die lager is dan de inflatie (Kijk voor meer info op www.gwbo.nl Hier kunt u terecht voor energie- en isolatie-adviezen. Ook kunnen ze u helpen met het aanvragen van de subsidies).

Ik heb in overleg met de bewoner besloten het geheel in 3 fases uit te voeren.Fase 1 was het isoleren van de aanbouw waarin de badkamer, wc, hal en keuken zitten Het gehele plafond werd geïsoleerd met een glaswol van 10cm dik met een Rc-waarde van 2.5, die voldoet aan de eisen voor de subsidie. Alles werd vervolgens opnieuw uitgeraggeld met latten en er werd een nieuw gipsplafond in gezet. Dit was natuurlijk een uitgelezen kans om het plafond te voorzien van de nodige sier verlichting (inbouwspots). Vervolgens werd het geheel sausklaar glad gestukadoord en na de nodige droogtijd afgekit en geschilderd met een goede badkamergeschikte muurverf.

aanbouw1

aanbouw2

Published by Van Dijks Klussenbedrijf on vrijdag, april 19th, 2013 | Geen reacties
Isolatie | Tags:, , , ,

Comments

There are no comments on this entry.

Trackbacks

There are no trackbacks on this entry.

Add a Comment

Will not be published

Optional

Copyright Vandijks klussenbedrijf 2021

site made by join HANDS & AvM